Libertatea de constiinta a medicilor de a refuza un avort este o datorie

Sursa: European Life Network

„Libertatea de constiinta a medicilor de a refuza realizarea avorturilor nu este un drept, ci o datorie”, a afirmat Jakob Cornides, aparator al drepturilor internationale ale omului din Austria, care a vorbit la recenta Conferinta nationala a SPUC din 5-7 septembrie 2004.

„Intr-o buna zi, medicii vor fi fortati sa faca avorturile impotriva vointei lor”, a declarat dr. Cornides. Dupa parerea sa, „Ginecologii si obstetricienii vor trebui sa aleaga intre a face avorturi si profesia lor.”

Avocatul austriac a mai afirmat ca, prin miscarile lobby-ului pro-avort de a proclama avortul „un drept” al femeii, se urmareste imposibilitatea invocarii obiectiei de constiinta de catre medici si impunerea efectuarii avortului ca o obligatie a medicului. Dr. Cornides a declarat: „Acest lucru motiveaza grupuri ca International Planned Parenthood Federation, Centrul pentru Drepturile Reproductive si Catolicii pentru alegere Libera sa duca campanii inversunate de lobby. Nu exista asemenea drept ca „dreptul la avort””.

About Post Author

Varia

Leave a Reply