Statul ar trebui sa-i remunereze bine pe medicii ginecologi, ca ei sa nu mai faca avorturi

Interviu cu dr. Gero Winkelman, presedintele Asociatiei Europeane a Medicilor Pro-Vita, Germania

Dr. Gero Winkelman promoveaza valorile vietii si ale familiei din 1985. A fost membru de conducere in partidul pro-vita din Germania, “Christliche Liga” si a infiintat Asociatia Europeana a Medicilor Pro-Vita (European Pro-Life Doctors Association/EPLD). Din 1989, dr. Gero Winkelman a devenit medic generalist privat si este autorul catorva lucrari si cursuri pe probleme pro-vita, medicina si etica. A colaborat la Radio Horeb, post de radio catolic din Munchen.

– Domnule dr. Winkelman, care este rolul medicilor-ginecologi in stoparea avorturilor?
– Medicii ginecologi sunt vinovati pentru ca fac avorturi. Ei au o constiinta perversa, caci stiu foarte bine ce fac si cred ca a venit timpul ca medicii sa renunte la aceasta practica. Statul ar trebui sa-i remunereze pe acestia cu salarii suficient de mari, astfel incat ei sa nu mai fie nevoiti sa efectueze avorturi. Cand medicii sunt foarte saraci, sunt gata sa faca si acest lucru ca sa-si castige existenta. De asemenea, organizatii ca ale noastre pot influenta foarte mult schimbarea de mentalitate in randul medicilor. Medicii trebuie sa aduca la cunostinta oamenilor toate consecintele avortului pentru ca ei sunt autoritatea competenta. Trebuie sa spuna clar: nu faceti avort, avortul inseamna un rau adus copilului si mamei. In al treilea rand, biserica ne poate ajuta foarte mult. Din alt punct de vedere, trebuie sa retinem ca medicii sunt si ei oameni, sunt slabi, sunt coruptibili. Unii pot fi influentabili din punct de vedere politic, altii pot fi dependenti de droguri sau alcool.

– Ce consecinte au avorturile asupra celor care le efectueaza, asupra medicilor?
– Medicii sunt si ei niste victime. Sunt un fel de masini. In Germania, de exemplu, medicii, care fac avorturi o perioada mai indelungata de timp, devin alcoolici, au probleme psihice. In Austria, de exemplu, grupuri pro-vita se roaga in fata clinicilor care efectueaza avorturi. Multe clinici din aceasta tara, care efectuau avorturi, au fost inchise, doar datorita acestor rugaciuni.

– Este normal ca, pe de o parte, statul sa ingrijeasca oamenii cu handicap, sa-i sustina sa se integreze in societate, iar, pe de alta parte, sa omoare, prin avort, bebelusii care sunt depistati cu handicap?
– In general, medicii se tem de lege. Iar noi suntem sub influenta unor legi proaste. In Germania, de exemplu, daca, sa spunem, o femeie nu a primit informatii exacte de la medic, in ceea ce priveste viabilitatea si validitatea copilului sau in uter, ea poate sa-l de in judecata pe acesta si sa-i ceara sume de bani importante. Cele mai noi tehnologii de astazi duc, in proportie de 95%, la avortarea copiilor cu handicap. Si oamenii cu handicap sunt impotriva acestor tip de eliminare. Altfel vom ajunge la practici ale eugeniei, ca in timpul celui de-al treilea Reich. Insa putem folosi si se folosesc aceste noi tehnologii pentru a ajuta si imbunatati viata bebelusilor inca din burta. Ca medici trebuie sa aparam viata. Populatia este o masa, o turma si are nevoie de un pastor. Medicii ar putea deveni asemenea pastori.

In Germania, nici un politician nu vrea sa abordeze problema avorturilor

– Care ar fi rezultatul introducerii si utilizarii cantitatilor mari de contraceptive in fostele tari comuniste?
– Contraceptia hormonala este intreruperea hormonala a unui proces biologic normal, care nu poate sa nu atraga consecinte negative in timp asupra organismului. Personal, consider ca familia este un dar de la Dumnezeu si nu stiu daca se poate “planifica”. Totusi, in loc de contraceptivele sintetice, noi suntem pentru reglarea naturala a conceptiei, daca se poate spune asa, si nu pentru “planificare”.

– De ce, totusi, politicienii europeni sustin controlul populatiei, daca este clar pentru toti ca in Europa exista un declin al populatiei?
– Nu am nici cea mai mica idee… Politicienii nu sunt specialisti in asemenea lucruri. Ei sunt parte a populatiei. Iar mentalitatea oamenilor de astazi care este? Sa avem mancare destula, vacante, spectacole, programe de divertisment, calatorii. De aceea politicienii castiga voturi, oferind populatiei panem et circus. Iar valorile esentiale sunt date la o parte. Politicienii stiu ca daca vor fi impotriva contraceptiei, impotriva avorturilor, nu vor fi alesi. De aceea, in Germania, de exemplu, nici un politician nu vrea sa abordeze aceasta problema. Toti sunt multumiti cu aceasta lege proasta pe care o avem. Si medicii la fel. Este foarte trist ca nu exista mai multi medici care sa se ocupe cu promovarea ideilor pentru ocrotirea vietii. Politicienii ar trebui sa fie informati de catre medici despre consecintele avortului, despre consecintele contraceptiei si alte probleme esentiale pro-vita. Toata lumea stie ca populatia globului este in scadere, insa nimeni nu vrea sa recunoasca faptul ca aceasta este o consecinta a avorturilor si a contraceptiei. Ca medic pro-vita, am publicat, in timpul alegerilor din Germania, postere si brosuri despre consecintele avortului. De asemenea, am facut sondaje de opinii si foarte putini oameni au declarat ca vad vreo legatura intre numarul avorturilor si descresterea populatiei. Avem nevoie de oameni curajosi, de medici curajosi, care sa traga un semnal de alarma pentru populatie. Trebuie sa vorbim despre acest lucru mereu.

Interviuri © Asociatia Provita Media

About Post Author

Varia

Leave a Reply