Aveti o suferinta psihica din cauza avortului/avorturilor ?

Raspunzand la urmatoarele intrebari va veti putea da seama de acest lucru:

1.      Va luptati cu sentimente si amintiri legate de avortul/avorturile pe care le-ati avut ? Aveti nevoie sa va amintiti ca trebuie sa dati uitarii avortul sau ca totul a ramas in urma ?

2.    Va simtiti incomod printre cei care va aduc aminte de avort, cum ar fi in preajma copiilor, a femeilor insarcinate, cabinetul medical sau cand auziti stiri si informatii despre avort ?

3.    Sunteti nervoasa sau anxioasa la ideea dezvaluirii avortului avut omului iubit ? Avortul dvs este un secret care va retine de la o intimitate mai mare cu altii ?

4.    Cand alegeti sa impartasiti experienta avortului cu altii, sunteti depasita de sentimente puternice, cum ar fi suparare, tristete, amaraciune sau vina ?

5.     Aveti probleme sa discutati despre avort ca problema politica ? Cand vorbiti despre asta, este dificil pentru dvs. sa respectati celalalt punct de vedere sau deveniti excesiv de emotionala, fie sustinand avortul, fie opunandu-va avortului ?

6.    Aveti un sentiment de teama ca dvs., cei dragi dvs., sau ceilalti copii ai dvs vor fi raniti sau omorati ? Ii sufocati pe copiii dvs cu dragostea sau credeti ca sunteti prea protectoare cu ei ?

7.     Intentionati sa priviti viata in termeni de inainte si dupa avort/-uri ?

8.    A schimbat avortul modul in care va priviti propria fiinta? Credeti ca au mai ramas urme ale eu-ului dvs. inainte de avort, pe care le-ati pierdut dar pe care ati vrea sa le recastigati in viata dvs ? Deveniti suparata sau deprimata usor ? Ati trecut prin momente care v-au legat de avort, cum ar fi cosmaruri, bufeuri retrospective sau halucinatii, cum ar fi plansul unui copil ?

9.    S-a intamplat vreodata, in perioada de dupa avort, cand ati utilizat alcool, medicamente sau droguri peste masura ? Ati trecut prin alte forme de inabusire a simturilor ?

10.Ati avut ganduri de sinucidere ? Va angajati in actiuni riscante care v-ar pune viata in pericol ? Ati incercat sa va raniti ? Ati dezvoltat vreodata tulburari de alimentatie ?

11.  Ati pierdut interesul pentru propria dvs. fiinta ? Va ingrijiti de felul cum aratati ? Ati incercat sa deveniti mai putin atractiva pentru a evita riscul de a intra intr-o relatie de dragoste, care implica relatii sexuale ?

12.Aveti probleme cu gasirea, construirea si mentinerea unor relatii bune cu oamenii de sex opus ? Aveti probleme cu increderea si controlul ? Va implicati in relatii abuzive si care va ranesc ? Tolerati abuzul deoarece considerati ca nu meritati mai mult ?

13.Exista o distanta mare dintre dvs. si parintii dvs sau ceilalti copii ai dvs din cauza avorturilor trecute ? Exista cumva o tensiune intre dvs. si ceilalti deoarece avortul este o chestiune pe care o evita fiecare ?

14.Ati manifestat dorinta pentru relatii sexuale ? Aveti dureri crescute in timpul relatiilor sexuale ? Ati acceptat un mod de viata promiscuu din cauza propriei subestimari ? Ati pierdut dorinta de a mai avea copii ?

15. Treceti prin perioade de depresie, anxietate crescuta, crampe in anumite luni ale anului, de obicei in luna care corespunde avortului/avorturilor sau la data aniversara a avortului ?

16.V-ati pierdut credinta in Dumnezeu ? Ati pierdut sentimentul linistii lui Dumnezeu ? Credeti ca Domnul va mai iubeste ? Va temeti de Dumnezeu ? Ati respins credinta in Dumnezeu din motive emotionale, mai degraba decat din ratiuni chibzuite ?

Suferinta psihica post-avort © Asociatia Provita Media

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply