Documente care dezvaluie practicile perfide ale sustinatorilor avortului

Euronews, Arhivele Congresului  SUA (Observatii), 8 decembrie 2003; publicat in Dosar Provita Media nr. 51, februarie 2004

La sfarsitul anului trecut, Congresul Statelor Unite a publicat cateva documente, care scot la iveala practicile perfide ale sustinatorilor avortului. Este foarte important ca cetatenii europeni sa cunoasca aceste documente, deoarece ele arunca o noua lumina asupra programelor celor care doresc sa promoveze avortul in Europa. Desigur ca asemenea strategii, pana la urma, se vor impune, prin forta institutiilor europene, iar cetatenii vor fi impusi, in mod nedemocratic, sa participe la punerea lor in practica.

In aceste strategii de legalizare a avortului in plan international, elaborate de Centrul pentru Drepturi Reproductive (Centre for Reproductive Rights, CRR), se spune: “Conteaza foarte mult calitatea voalata a activitatii: ne bucuram de o recunoastere din ce in ce mai mare a valorilor pe care le sustinem, fara monitorizare prea multa din partea opozitiei. Aceste victorii ne vor da o pozitie puternica pentru a atrage un consens larg de partea noastra.”

Reiese in mod evident din mesajul Centrului pentru Drepturi Reproductive si al sustinatorilor lor din cadrul institutiilor europene, in special, comisarul pentru dezvoltare al Uniunii Europene, dl Poul Nielson, la care se adauga si grupul de lucru (neoficial) pe problemele populatiei si ale sanatatii reproducerii din Parlamentul European (secretariatul carora este asigurat de Marie Stopes International), ca nimeni de la acest nivel al institutiilor UE nu doreste dezbaterea largita a strategiei lor inselatoare.

In contextul alegerilor europene din 2004, ar fi foarte important ca opinia publica sau macar cei implicati in cadrul acestor alegeri sa cunoasca si sa inteleaga pe deplin practicile perfide, care urmeaza a fi puse in aplicare de cei care sustin avortul si care, in cele din urma, beneficiaza de o multime de bani, banii contribuabililor de la bugetul european (UNFPA, International Parenthood Federation si Marie Stopes International). Si toata aceasta situatie privilegiata a fost favorabila datorita relatiilor privilegiate cu Comisia Europeana pentru “implementarea asistentei de sanatate reproductiva”, structura ce aplica politicile de dezvoltare a Uniunii Europene.

Documentele au fost discutate recent la sedintele Centrului pentru Drepturi Reproductive, unde conform unui citat din stenograma unei sedinte, unul din membrii Centrului pentru Drepturi Reproductive a declarat: “Trebuie sa luptam mai mult, dar cu mijloace mai perfide.” Acest mod de a actiona trebuie facut cunoscut opiniei publice pentru a arata ce vor cu adevarat sustinatorii sanatatii reproducerii.

Fara a gresi, putem sa conchidem: acesti inalti functionari doresc sa legalizeze violenta impotriva copiilor. Documentele la care facem referire arata modul in care aceste grupuri, care se afla in fruntea unor institutii importante, intentioneaza sa extinda avortul in toata lumea, nu prin argumente directe, convingatoare, ci prin mesaje evazive, perfide. Scopul sustinatorilor avortului, insa, este “sa redefineasca drepturile reproductive internationale”, ceea ce inseamna “intarirea dreptului” la: “a. avort; b. accesul adolescentilor la drepturi reproductive si la ingrijire de sanatate a drepturilor reproductive, sanatatea reproducerii”, care include “dreptul” practicarii avortului fara consimtamantul sau avizul parintilor. E un lucru bine cunoscut faptul ca interpretarea sintagmelor “drepturi reproductive” si “sanatatea reproducerii” include avortul si presupune ca in continuare trebuie sa se asigure ca posibilitatea femeii de a intrerupe o sarcina sa fie recunoscut ca un drept al omului.

Planul astfel promovat vizeaza ca toate tarile sa sustina in mod legal avortul in cazul adolescentelor, fara consimtamantul si implicarea parintilor. Tot acest ansamblu se va sprijini pe legi europene si internationale, tratate, conventii si acorduri ale organismelor care le aplica. Una din strategiile lor consta in manipularea legilor internationale pentru a forta toate tarile sa faca ceea ce doreste grupul de presiune pentru avort.

Pentru Uniunea Europeana, in special pentru Parlamentul European, aceasta presupune un proces treptat de cautare a unor formule care sa permita interpretari repetate a legilor existente, care sa includa si sa sustina drepturile omului. Reluarea permanenta a interpretarilor care recunosc “drepturile reproductive” in rapoartele Parlamentului European (in special in cele privind respectul drepturilor fundamentale ale omului, in spatiul UE, si a politicii dreptului omului in lume) urmareste intarirea legitimitatii acestor drepturi. in plus, natura graduala a acestei abordari asigura faptul ca sustinatorii avortului nu se afla niciodata in pozitia de a lua totul sau nimic, in care ar risca un esec major.

Documentele arata ca ei forteaza schimbarea legilor nationale din anumite tari, independent de evolutia legilor internationale. Asemenea schimbari, in una sau mai multe tari, in special tari-cheie situate intr-o anume regiune, ar putea avea un efect catalizator asupra tarilor vecine sau asupra intaririi unor legi internationale.

De asemenea, ei recunosc ca nu au avut succes in schimbarea definitiei internationale a drepturilor omului, care sa includa uciderea copiilor nenascuti prin avort. Chiar ei afirma ca, “… nu exista o lege obligatorie clara care sa recunoasca dreptul femeilor de a intrerupe o sarcina”, iar “comunitatea internationala nu si-a atins scopul in recunoasterea unui drept la decizia independenta de a face un avort, oferindu-ne doar cateva legi imprecise”.

Cetatenii europeni trebuie sa stie ca aceste grupuri, acesti perfizi strategi, au multe cuvinte de cod pentru promovarea avortului si au un plan pe termen lung de a anula anumite legi nationale. In discutia strategiilor de legalizare a avortului pe plan international ei merg atat de departe incat spun ca “exista o calitate ascunsa a activitatii noastre: vrem sa atingem o recunoastere crescuta a valorilor, fara o monitorizare prea intensa din partea opozitiei. Aceste victorii treptate ne vor pune incet-incet intr-o pozitie puternica de a avea un consens larg al afirmatiilor noastre.”

Aceasta afirmatie contine in miezul ei o incarcatura diabolica, bineinteles, bine ascunsa. De aceea, cetatenii europeni – asta insemnand si cetatenii romani – trebuie sa cunoasca parghiile si detaliile acestei campanii murdare si sa actioneze in consecinta. Cum se intelege chiar din textul citat, cetatenii europeni trebuie sa utilizeze dreptul lor democratic de a se opune unor asemenea politici, care se sprijina pe conceptul de a fi liberi de a suprima viata si de a omori copiii nenascuti.

© Asociatia Provita Media

About Post Author

Varia

Leave a Reply