IPPF promoveaza Carta ONU ce neaga drepturile parintesti

International Planned Parenthood Federation (IPPF), cea mai mare organizatie din lume de planificare familiala si de oferire a serviciilor de avort, promoveaza o brosura care informeaza copiii ca nu e nevoie de permisiunea parintilor, daca vor sa apeleze la serviciile contraceptie sau avort.

Brosura, intitulata „Ghidul tanarului” („The Young Person’s  Guide”) subliniaza ca exista o conventie a  Natiunilor Unite privind drepturile copilului, care a stabilit un drept international al acestora la avort. Aceasta arata ca recunoasterea de catre Conventie a dreptului copilului atat la viata, cat si la sanatate include dreptul de „a vizita un medic pentru a primi o serie intreaga de servicii sexuale si de sanatate a reproducerii, disponibile in tara voastra, inclusiv contraceptivele [si] serviciile de avort”.

Brosura merge mai departe, subliniind ca aceasta conventie elibereaza copiii de orice implicare a parintilor  in educatia lor sexuala sau in furnizarea de servicii de reproducere. Dat fiind faptul ca copiii au dreptul la servicii de sanatate, IPPF sustine ca „ nimeni nu trebuie sa te impiedice sau sa te opreasca de la acceptarea acestor servicii sau sa-ti ceara sa ai permisiunea cuiva, inainte de a le primi (de exemplu permisiunea parintilor).”

Conventia amintita este un document acceptat pe larg, ratificat de toate tarile, cu exceptia Somaliei si a Statelor Unite. Avocati internationali au pus in evidenta faptul ca limbajul vag in asemenea documente ar putea fi problematic, caci poate fi interpretat in diverse moduri, neintentionate initial. De exemplu, avortul nu este mentionat in documentul initial al Cartei.

[http://www.ippf.org/youth/young person.htm]

 

About Post Author

Varia

Leave a Reply