Este nedrept să se țină sub tăcere informații medicale pertinente pentru paciente

Sursa: www.abortionbreastcancer.com

Din marturiile dr. Angela Lanfranchi, chirurg mamar, membru al Colegiului Chrurgilor Americani

Declarație de presă, după Conferința ținută la Institutul pentru Cercetarea Populatiei

Santa Clara, California, 5 aprilie 2002

In practica mea, la începutul anilor 1990, am observat un număr exagerat de femei în vârstă de 30 de ani cu cancer de sân, cu un istoric de familie, care avuseseră avorturi în adolescență. Cu toate acestea, abia în anul 1999 am informat pacientele mele despre acest risc. Asta s-a întâmplat când o profesoara de la Harvard, responsabilă de evaluarea riscurilor la o clinică cunoscuta din Boston, mi-a spus că știa că avortul este un factor de risc pentru cancerul de sân și îl lua în considerare în evaluarea pacientelor sale. Deși ea a ales să nu vorbească în public despre acest subiect, ea m-a încurajat pe mine să o fac.

Am fost reticenta la inceput sa-i urmez sfatul. Depind de trimiterile de la obstetricieni-ginecologi, unii dintre ei fac avorturi, iar eu eram ingrijorata ca acestia vor inceta sa-mi trimita paciente, cand ma vor auzi tinand prelegeri despre legatura dintre avort si cancerul mamar. Am tinut prelegeri pe aceasta tema, pentru ca este nedrept sa se tina sub tacere informatii medicale pertinente pentru paciente, informatii care sunt atat de bine documentate in literatura de specialitate de peste 20 de ani, precum si in manualele mele.

Este un abuz asupra copilului sa iei o adolescenta in criza de sarcina s-o duci sa faca avort. In cel mai bun caz, acest lucru o va lasa cu un risc de 30% de a dezvolta cancer de san in timpul vietii. In cel mai rau caz, daca ea are un istoric familial de cancer de san, avortul aproape ii va garanta dezvoltarea de cancer mamar. Ca mama, e necesar sa fiu informata cu privire la acest lucru pentru a-mi proteja fiica. Profesionistii din medicina au o istorie nefericita in a continua sa faca rau femeilor, daca asta inseamna sa recunoasca ca le-au ranit sau omorat cu tratamentele lor.

Cel mai bine este ilustrat acest lucru prin binecunoscuta poveste a medicului Ignaz Semmelweis. El a fost obstetrician-ginecolog în anii 1840 si a dovedit ca spalatul pe maini ar reduce ratele de mortalitate din cauza febrei lauziei de la 30% la 2% in maternitati. Rasplata lui pentru acest lucru a fost ridiculizarea lui de catre profesorii sai si pierderea de numirii sale in spitale. Femeile au continuat sa moara inutil inca timp de 30 de ani, pana cand teoria germenilor a dovedit ca Semmelweiss avea dreptate. Trebuie sa fi fost foarte jenant pentru un umil rezident sa spuna celor mai mari profesori ai timpului sau ca erau responsabili de moartea multor femei.

Suntem in aceeasi situatie acum. Există dovezi coplesitoare si convingatoare ca avortul si cancerul de san au o legatura, in paralel cu mecanismul biologic bine descris. Douazeci si opt din 37 de studii au fost publicate, iar femeile inca nu stiu nimic despre asta. Nu este numai  jena si refuzul care determina medicii sa ignore aceste date acum. Este, de asemenea, frica de malpraxis. E posibil ca un medic de avorturi sa nu fie tras la raspundere pentru cresterea riscului de cancer mamar al unei femei si pentru ca nu i-a spus? Este regretabil, dar este convingerea mea ca vor aparea avocati care vor forta comunitatea medicala sa abordeze aceasta problema.

 

Ascultati pe YouTube:

Michel Coren in interviu dr. Angela Lanfranchi : „Nu este corect sa nu spui acest lucru unei femei”. 

https://www.youtube.com/watch?v=xCYxZ8ceccc

https://www.youtube.com/watch?v=DG6GsFplqmA

 

Pilula omoară

Sursa: http://thepillkills.org

About Post Author

Varia

Leave a Reply