In general, viata omului este ocrotita de legile unui stat. Insa exista o categorie de oameni – copiii nenascuti – care nu sunt ocrotiti de nici o lege. Vulnerabilitatea lor este extrema, avand in vedere ca pana si oamenii cei mai apropiati lor – parintii – pot fi complici in uciderea lor.

Ziua tatalui anonim
(documentar)

Filmul prezinta povestile de viata ale unor oameni creati prin fertilizare in vitro cu donatori de sperma anonimi. Toti cei intervievati impartasesc durerea, cautarea si incertitudinile create de modul in care au fost conceputi.

Site oficial Anonymous Father's Day.

Exploatare pentru ovocite
(documentar)

Documentarul lansat la New York scoate la iveala fata ascunsa a industriei fertilitatii si prezinta cazul a trei tinere femei, care au suferit importante complicatii de sanatate in urma donarii de ovocite.

Site oficial Eggsploitation.

Mama purtatoare

Mama-surogat inseamna „prostituarea reproducerii”, spune un specialist olandez

Legiuitorii olandezi incearca sa stabileasca un cadru juridic pentru o procedura ilegala, in prezent, in Olanda. Este vorba de mama-surogat. Ministrul adjunct al Justitiei, Fred Teeven, este preocupat de faptul ca tot mai multe femei olandeze cauta mame surogat in strainatate, deoarece indeplinirea conditiilor legale pentru mamele-surogat in Olanda este oneroasa. Mama-surogat trebuie sa aiba familie, sa presteze acest serviciu gratuit si sa nu-si mai doreasca alti copii.

Ceea ce propu ...
detalii

„Mama-surogat reduce femeia la animal”

Seful Departamentului Sinodal al Bisericii Ortodoxe Ruse pentru cooperare cu fortele armate si institutiile de aparare a legii, protoiereul Dimitrie Smirnov, a criticat aspru mama-surogat si recenta legalizare a acestei noi realitati.

„Mama-surogat este similara cu prostitutia. Si intr-un caz, si in altul, o femeie isi foloseste corpul pentru satisfactia altora si este platita pentru ce face. Iar Dumnezeu a creat omul nu pentru asta, ci pentru munca si creativitate...”, a spus preotul i ...
detalii

Mama purtatoare - un instrument sau o expresie a libertatii individuale ?

Publicatiile frantuzesti Paris Match si Le Monde au dedicat ambele ample articole chestiunii mamelor-purtatoare. Ele prezinta si opinii, cum sunt cele ale lui Sylviane Agacinski, filozof, Marcela Jacub, jurist si sociolog, pe de o parte, si, pe de alta parte, ale filozofului Ruwen Ogien. Astfel cei trei vorbesc despre caile de protectie contra folosirii corpului femeilor ca pe un instrument, cai incompatibile cu respectul drepturilor omului si propovaduirea unei suprematii radicale a libertat ...
detalii

Mamele purtatoare – „utere de imprumut” ?

Revista Les Echos publica un articol despre mamele purtatoare din Statele Unite. Potrivit datelor, in 2007, in SUA, au nascut 1.000 de mame purtatoare, insa cifrele sunt greu de verificat deoarece nu toate femeile sunt inregistrate de catre agentiile care colecteaza datele. In jur de zece state americane au legalizat aceasta practica, printre care California, Massachusetts, Pennsylvania, Texas, Illinois, Florida, Utah s.a.

Exista trei tipuri de mama purtatoare: cea care este si mama bio ...
detalii

Despre mamele purtatoare in presa franceza

Publicatia franceza Libération consacra un articol ce face referire la cartea Corps en miettes („Trupul in bucati”, Editura Flammarion), semnata de filozoful Sylviane Agacinski, despre „barbaria” mamelor-purtatoare.

„Putem sa ne intrebam daca lectia nazismului a fost cu adevarat invatata, caci opinia publica pare sa nu fie ingrijorata de ceea ce semnifica umanitatea noastra sau spiritul legilor noastre. Ea da prioritate puterii tehnologiei si cererii individuale. Asemenea tehnici permit ...
detalii

[1]