In general, viata omului este ocrotita de legile unui stat. Insa exista o categorie de oameni – copiii nenascuti – care nu sunt ocrotiti de nici o lege. Vulnerabilitatea lor este extrema, avand in vedere ca pana si oamenii cei mai apropiati lor – parintii – pot fi complici in uciderea lor.

Informatii provita

Sarcina
Sarcina

Urmare fireasca a iubirii dintre doua persoane, sarcina trebuie sa fie rodul dragostei si a dorintei celor doi de a fi parinti, si nu rodul unei intamplari sau al unui pacat.

Avortul
Avortul

Mii de femei care au parte de o sarcina nedorita sau de una cu probleme, vad ca solutie finala avortul, punand mai presus de copil dreptul lor la o viata normala, lipsita de griji si responsabilitati.

Trauma avortului
Trauma avortului

Avortul lasa rani adanci in sufletul femeilor care l-au facut, si afecteaza pe cei apropiati-familie, prieteni, viitori copii, dar si cadrele medicale care au efectuat procedura de avort.

Contraceptia
Contraceptia

De multe ori nesigura, contraceptia poate aduce cu ea sarcina nedorita, boli cu transmisie sexuala, risc crescut de cancer mamar, oboseala, stari depresive, iar mai tarziu, infertilitate in cuplu.

Eutanasia
Eutanasia

Abandonati de familie sau rapusi de boala, nimic nu le mai ramane acestor oameni decat sa isi doreasca moartea, uitand astfel ca viata este darul cel mai de pret de la Dumnezeu.

Handicapul
Handicapul

In spatele unui handicap sau a unei dizabilitati se afla un suflet care simte si traieste, iar viata sa nu valoreaza cu nimic mai putin decat a oricarei alte persoane care se bucura de o viata normala.

Fertilizarea in vitro
Fertilizarea in vitro

Dupa o viata sexuala haotica si indelungata, nu putini sunt cei care isi doresc un copil. Iar ultima lor speranta par a fi tratamentele de fertilizare in vitro, atat scumpe, cat si daunatoare.

Clonarea umana
Clonarea umana

Lasand pe locul secund demnitatea si respectul fata de persoana umana, stiinta si tehnica medicala merge mai departe catre un nou pas: clonarea umana, asumandu-si rolul Lui Dumnezeu.

Cercetarea pe celule stem
Cercetarea pe
celule stem

Folosite in tratamentul leucemiei, cercetarea pe celule stem (considerata de multi neetica), pare a fi o speranta pentru cei cu boli rare - Parkinson sau Alzheimer.

Controlul populatiei in lume
Controlul populatiei

Vaccinurile, contraceptia, avortul, medicamentele, stresul zilnic si viata de proasta calitate rezolva ceea ce pare a fi o problema: suprapopularea Globului.

Argumente provita
Argumente provita

In fata celor care se impotrivesc vietii, viata insasi este cel mai bun argument: copii care s-au nascut sanatosi, au crescut si au adus multa bucurie celor care si i-au dorit si care-i iubesc.