In general, viata omului este ocrotita de legile unui stat. Insa exista o categorie de oameni – copiii nenascuti – care nu sunt ocrotiti de nici o lege. Vulnerabilitatea lor este extrema, avand in vedere ca pana si oamenii cei mai apropiati lor – parintii – pot fi complici in uciderea lor.

Fara maini si picioare, dar plin de viata

Nascut cu tetra-amelia, o afectiune rara, care se caracterizeaza prin absenta tuturor membrelor, Nicholas Vujicic si-a invins handicapul, iar astazi tine prelegeri in toata lumea despre viata cu dizabilitati, oferind speranta celor cu probleme similare.

Site oficial Life without limbs.

Yo tambien
(film)

Filmul spaniol prezinta viata unei persoane cu sindrom Down. Daniel este un tanar licentiat, care obtine prima slujba intr-un centru social din Sevilla, unde se indragosteste de una din colegele sale. Filmul arata ca viata unei persoane poate fi frumoasa si normala, dincolo de handicapul pe care il are.

Handicapul

Problemele handicapului in Romania

In cele mai multe locuri din lume, ca si in Romania, oamenii rezolva problemele legate de handicap alegand ignoranta sau solutia disperarii. Este uitat un lucru fundamental, propriu existentei umane, acela ca oamenii invalizi au aceeasi valoare umana ca oricare alt membru al societatii. Oamenii, cel mai adesea, nu au taria de a manifesta solidaritate fata de semenii sai. Cand un cuplu depisteaza malformatii la un fat, cel mai adesea apeleaza la solutia avortului. Acest mod de a actiona este d ...
detalii

Diagnosticul sau Screening-ul prenatal

Fiecare femeie insarcinata este incurajata astazi sa faca teste de diagnostic prenatal. Cand testele sunt facute pentru a proteja sarcina si pentru bunastarea copilului nenascut, evident ca sunt salutare si benefice. Dar in marea majoritate a cazurilor motivul real este sa se vada daca nu cumva copilul are vreo malformatie si femeii sa i se ofere cat mai repede posibil un avort.

Daca se presupune ca bebelusul are dizabilitati, presiunile asupra mamei vor fi foarte mari. In unel ...
detalii

Eugenia si alte rele

In al doilea deceniu al sec. XX, a devenit foarte la moda o idee printre cei care considerau ca este dreptul lor sa creeze tendinte sociale. Familiile bogate au luat-o ca pe o cauza mareata, finantand cercetarile in domeniu cu generozitate. Ziarul The New York Times o lauda numind-o „noua stiinta” minunata. Oameni de stiinta, ca stralucitul biolog Luther Burbank, o ridicau in slavi, fara rusine. Profesori renumiti ca Charles Elliot, rectorul Universitatii Harvard, o promovau ca pe o soluti ...
detalii

[1]