In general, viata omului este ocrotita de legile unui stat. Insa exista o categorie de oameni – copiii nenascuti – care nu sunt ocrotiti de nici o lege. Vulnerabilitatea lor este extrema, avand in vedere ca pana si oamenii cei mai apropiati lor – parintii – pot fi complici in uciderea lor.

Evenimente externe

Conferinta cu prezenta dr. Paul Byrne la Roma

(25-26 februarie 2012)

La data de 25-26 februarie 2012, profesor Paul A. Byrne din SUA va sustine la Roma o conferinta despre moartea cerebrala, pornind de la conceptul de moartea creierului si lupta pentru viata, pana la transplantul de organe. Cu acest prilej, fundatia European Pro-Life Doctors anunta cautarea de colaboratori pentru a-si extinde colaborarea la niuvel european.

detalii

Specialisti din toata lumea au luat in dezbatere consecintele avortului

(26-29 octombrie 2011)

La data de 26 octombrie s-a dat startul unei noi conferinte pe tema avortului, Intelegerea consecintelor avortului, si a reunit specialisti din domeniul medical si asistenta sociala, cu scopul de a ajuta femeile care sufera de pe urma unui avort.

detalii

Reprezentanti de seama ai Centrului pentru Reforma Bioetica, despre un alt mod de a impune dezbaterea avortului în societate

(19 octombrie 2011)

Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfanta Tereza” din Bucuresti, a organizat la data de 19 octombrie 2011 conferinta cu titlul Cum sa combatem avortul intr-un mediu cultural dificil, avandu-i ca invitati pe dl Gregg Cunningham, fondatorul Centrului pentru Reforma Bioetica (California), si Mats Selander, director CBR (Suedia).

detalii

Anunturi privind importante Conferinte internationale

(2010)

Cele 4 manifestari provita anuntate pentru aceasta luna sunt: o conferinta internationala organizata de UNESCO pe tema bioeticii, o conferinta de etica medicala, Congresul Mondial de Sociologie si a VI-a conferinta anuala de bioetica pediatrica.

detalii

[1]