In general, viata omului este ocrotita de legile unui stat. Insa exista o categorie de oameni ľ copiii nenascuti ľ care nu sunt ocrotiti de nici o lege. Vulnerabilitatea lor este extrema, avand in vedere ca pana si oamenii cei mai apropiati lor ľ parintii ľ pot fi complici in uciderea lor.

Stiri

In Rusia, ortodocsii si catolicii s-au angajat in protejarea vietii

Sursa: Genethique.org , 24 februarie 2017

In Rusia, ortodoc╚Öii ╚Öi catolicii au dezvoltat impreun─â ini╚Ťiative pentru protec╚Ťia vie╚Ťii. „Este una dintre chestiunile asupra c─âreia ambele biserici sunt in acord complet, inclusiv in aspectele sale teologice. Aceasta faciliteaz─â ac╚Ťiunile comun”, a declarat Peter Humeniuk, reprezentantul rus al Aid to the Church in Need. El a reamintit c─â „cele dou─â Biserici imp─ârt─â╚Öesc preocuparea profund─â pentru milioane de copii nen─âscu╚Ťi”. Atunci cand Papa Francisc ╚Öi Patriarhul Moscovei Kirill s-au intalnit la Havana, acum un an, chestiunea protec╚Ťiei vie╚Ťii a urmat imediat dup─â discutarea chestiunii persecu╚Ťiei cre╚Ötinilor din Orient ╚Öi a fost „unul dintre principalele subiecte men╚Ťionate in declara┼úia lor comun─â”.

Ast─âzi, avortul este inc─â foarte prezent in Rusia, o consecin╚Ť─â a anilor sovietici, cand mul╚Ťi oameni il considerau o form─â comun─â de planificare familial─â. „Aceast─â mentalitate are inc─â r─âd─âcini adanci”, spune Peter Humeniuk, dar „con╚Ötientizarea acestei probleme este in cre╚Ötere, c─âci au fost dezvoltate ac╚Ťiuni ╚Öi ini╚Ťiative concrete, care s─â ajute femeile. ╚śi nu doar din cauza ratei sc─âzute a natalit─â╚Ťii din Rusia”.  

Stiri © Asociatia Provita Media