In general, viata omului este ocrotita de legile unui stat. Insa exista o categorie de oameni ľ copiii nenascuti ľ care nu sunt ocrotiti de nici o lege. Vulnerabilitatea lor este extrema, avand in vedere ca pana si oamenii cei mai apropiati lor ľ parintii ľ pot fi complici in uciderea lor.

Stiri

SUA: Moartea lui ÔÇ×Jane RoeÔÇŁ

Sursa: Genethique.org, 18 februarie 2017

Norma McCorvey, americanca din spatele dezincrimin─ârii avortului, in 1973, in Statele Unite, a murit la 18 februarie a.c., la varsta de 69 de ani. Ea a devenit o „opozant─â fervent─â a avortului”, dup─â ce s-a convertit la protestantism evanghelic, apoi la catolicism.
  La 22 de ani, ins─ârcinat─â cu un al treilea copil, ea a intrat in lupta pentru avort. Sf─âtuit─â de doi avoca╚Ťi femini╚Öti, ea a sesizat justi╚Ťia sub pseudonimul „Jane Roe” ╚Öi s-a opus procurorului din Dallas, Henry Wade. Copilul ei s-a n─âscut, totu╚Öi (Norma n-a f─âcut nici un avort), dar ea a continuat procesul la Curtea Suprem─â. La 22 ianuarie 1973, „cea mai inalt─â instan╚Ť─â din SUA a definit un cadru limitat, in care, in conformitate cu dreptul la via╚Ť─â privat─â, o femeie putea s─â pun─â cap─ât in mod legal unei sarcini”. Din momentul acelei hot─ârari, „50 de milioane de avorturi legale au fost efectuate in Statele Unite”.

Stiri © Asociatia Provita Media