In general, viata omului este ocrotita de legile unui stat. Insa exista o categorie de oameni ľ copiii nenascuti ľ care nu sunt ocrotiti de nici o lege. Vulnerabilitatea lor este extrema, avand in vedere ca pana si oamenii cei mai apropiati lor ľ parintii ľ pot fi complici in uciderea lor.

Stiri

600 de milioane de dolari pentru finan╚Ťarea avortului la nivel mondial

Canada ar putea fi urmatoarea tara, care adera la strangerea sumei, impreun─â cu Europa

Autor: Lianne Laurence, Sursa: Lifesitenews.com

Guvernul liberal al Canadei are in vedere aderarea la fondul interna╚Ťional pentru avort propus de guvernul olandez, ca parte a angajamentului s─âu de a promova „drepturile reproductive”. Dup─â ce pre╚Öedintele Trump a reinstituit „Politica Mexico City” (oprirea finan╚Ť─ârii avorturilor in afara ╚Ť─ârii), luni, 23 ianuarie, ministrul olandez al comer╚Ťului exterior ╚Öi de dezvoltare a cooper─ârii, Lilianne Ploumen, a anun╚Ťat inten╚Ťia guvernului s─âu de a lansa fondul de avort.Politica Mexico City respinge finan╚Ťarea de la bugetul federal al SUA a organiza╚Ťiilor non-guvernamentale str─âine, care efectueaz─â sau promoveaz─â avortul, ca metod─â de planificare familial─â.

Ploumen a declarat pentru The Guardian c─â duce „discu╚Ťii cu 15-20 de ╚Ť─âri, precum ╚Öi funda╚Ťii”. Acestea includ „un num─âr de ╚Ť─âri europene cu care noi lucr─âm pe aceste probleme, ╚Öi  ╚Ť─âri din America de Sud ╚Öi Africa”. Belgia a declarat deja c─â semneaz─â ╚Öi Danemarca, de asemenea, a luat in considerare chestiunea. Ploumen caut─â s─â strang─â 600 de milioane de dolari pentru a salva programele aflate in derulare de organiza╚Ťii, cum ar fi Fondul Na╚Ťiunilor Unite pentru Popula╚Ťie (UNPFA), Federa╚Ťia Interna╚Ťional─â de Planificare Familial─â (IPPF) ╚Öi Marie Stopes International.

Ploumen a abordat-o pe ministra Dezvolt─ârii International din Canada, Marie-Claude Bibeau, ╚Öi cele dou─â au vorbit miercuri despre aceast─â ini╚Ťiativa, relateaz─â CBC. Un reprezentan╚Ťi al biroului ministerial Bibeau a declarat c─â ministrul are in vedere propunerea olandez─â ╚Öi c─â Bibeau ╚Öi Ploumen au discutat despre „drepturile sexuale ╚Öi reproductive” frecvent.

„Inten╚Ťia Canadei este de a promova o puternic─â agend─â a emancip─ârii femeilor”, a declarat Bibeau intr-o declara╚Ťie furnizat─â CBC, joi, 26 ianuarie. „Aceasta va include o cre╚Ötere a investi╚Ťiilor pentru a sprijini activitatea de advocacy (promovare ╚Öi ap─ârare) a drepturilor reproductive ale femeilor ╚Öi furnizarea de servicii de s─ân─âtate sexual─â ╚Öi reproductiv─â cuprinz─âtoare, inclusiv avortul in condi╚Ťii de siguran╚Ť─â, acolo unde acesta e legal ╚Öi ingrijirea post-avort”.

Bibeau a declarat c─â ministerul s─âu „tocmai a incheiat o consultare de foarte mare succes” ╚Öi „in s─âpt─âmanile urm─âtoare, se va finaliza procesul de revizuire a asisten╚Ťei globale a Canadei. Orice finan╚Ťare suplimentar─â va fi decis─â dup─â ce se va stabili bugetul”.

Dr. Robert Walley, pre╚Öedintele organiza╚Ťiei MaterCare International, spune ca femeile din ╚Ť─ârile in curs de dezvoltare mor din cauza lipsei de ingrijiri obstetricale esen╚Ťiale. Datele Organiza╚Ťiei Mondiale a S─ân─ât─â╚Ťii din 2012 ar─âtau c─â 91% din decesele materne „pot fi prevenite”, a subliniat el. „Aceste decese se datoreaz─â direct cauzelor obstetricale in timpul ultimului trimestru de sarcin─â, in timpul travaliului ╚Öi al na╚Öterii ╚Öi timp de o s─âpt─âman─â de la na╚Ötere”. Organiza╚Ťia sa, care are sediul la St. John, Newfoundland, nu a mai primit fonduri de la guvernul canadian, in ultimii 15 ani, pentru activitatea de pionierat de oferire a ingrijirilor obstetricale in Nigeria rural─â ╚Öi Ghana.

Intre timp, ministrul belgian pentru comer╚Ť ╚Öi dezvoltare extern─â Alexander De Croo a anun╚Ťat miercuri, 25 ianuarie, c─â ╚Ťara sa va sprijini fondul de avort olandez. „Aceast─â decizie a Casei Albe are un impact imediat asupra vie╚Ťii a milioane de fete si femei din ╚Ť─ârile in curs de dezvoltare”, a declarat De Croo. Iar ministrul de dezvoltare al Danemarcei, Ulla Tørnæs, intr-un r─âspuns similar cu al lui Bibeau din Canada, anun╚Ť─â c─â ╚Ťara sa are in vedere ini╚Ťiativa olandez─â. „Danemarca va continua s─â fie o voce interna╚Ťional─â puternic─â pentru drepturile fetelor ╚Öi femeilor, inclusiv a drepturilor lor sexuale ╚Öi reproductive”, a spus ea intr-o declara╚Ťie scris─â pentru agen╚Ťia de ╚Ötiri Ritzau.

Ploumen a spus pentru The Guardian c─â ea vrea s─â aib─â fondul gata s─â func╚Ťioneze in urm─âtoarele 2-3 s─âpt─âmani. „Avem nevoie de un pic de timp ca toat─â lumea s─â se organizeze, dar eu nu vreau s─â dureze ╚Öase luni. Finan╚Ťarea este oprit─â imediat, astfel incat cu cat mai repede organiza╚Ťiile au siguran╚Ťa c─â programele lor pot continua, cu atat mai bine”, a spus ea.

Stefano Gennarini, director de studii juridice la Centrul pentru Familie ╚Öi Drepturile Omului (C-Fam) declar─â c─â ini╚Ťiativa olandez─â „pur ╚Öi simplu int─âre╚Öte faptul c─â Politica Mexico City nu le afecteaz─â pe femei in vreun fel”. „Politica nu opre╚Öte nici un program de ajutor, ea opre╚Öte de la finan╚Ťare doar grupurile care efectueaz─â ╚Öi promoveaz─â avortul, ╚Öi nimic altceva”, a declarat el pentru LifeSiteNews, intr-un interviu mai devreme.

„Ace╚Öti oameni sunt doar interesa╚Ťi in a face bani, vanand femeile vulnerabile ╚Öi copiii lor nen─âscu╚Ťi. Eforturile olandezilor de a lansa un fond interna╚Ťional de avort vor «e╚Öua lamentabil»”, a prezis Gennarini. „╚śi eu sincer sper c─â vor e╚Öua lamentabil, pur ╚Öi simplu pentru c─â acesta va finan╚Ťa avortul, va promova avortul ╚Öi doar atat.”

Stiri © Asociatia Provita Media