In general, viata omului este ocrotita de legile unui stat. Insa exista o categorie de oameni – copiii nenascuti – care nu sunt ocrotiti de nici o lege. Vulnerabilitatea lor este extrema, avand in vedere ca pana si oamenii cei mai apropiati lor – parintii – pot fi complici in uciderea lor.

Publicatii

"Ce anume il invațați pe copilul meu?"

Miriam Grossman, dr. in științe medicale

Provita Media, 2015, 240 pagini

Apariție editoriala

Cartea „Ce anume il invaČ›aČ›i pe copilul meu?” a fost scrisa din inima de catre medicul american psihiatru de copii, adolescenČ›i Č™i adulČ›i, Miriam Grossman, pentru parinČ›i, tutori, profesori Č™i pentru toČ›i cei care lucreaza cu copiii. A fost scrisa dupa ani de munca cu studentele dintr-un mare centru universitar din SUA, Universitatea din California, Los Angeles (UCLA), Č™i dupa ani de cercetari in biblioteca, in care Č™i-a dat seama ca ceea ce se studiaza la disciplina „educaČ›ia sexuala” in Č™colile din SUA este complet diferit faČ›a de ceea ce reflecta realitatea. Bolile cu transmitere sexuala in randul tinerilor cresc, cu toate noile instrucČ›iuni ale educatorilor de educaČ›ie sexuala pentru „sex mai protejat”, la fel Č™i problemele emoČ›ionale.

Singura filozofie care sta la baza aČ™a-numitei „educaČ›ii sexuale” este promovarea unei „sexualitaČ›i deschise”, „pozitive”, cu oricaČ›i parteneri, indiferent de gen Č™i exprimarea sexualitaČ›ii la orice varsta. Dar aceasta filozofie, ne avertizeaza dr. Miriam Grossman, nu are nimic de-a face cu sanatatea Č™i siguranČ›a copiilor. Copiii sunt pur Č™i simplu manipulaČ›i sa adopte un mod de viaČ›a din care e foarte greu sa mai iasa, preČ›ul fiind sanatatea lor fizica Č™i emoČ›ionala.  ParinČ›ii din Romania vor spune, la finalul lecturii acestei carČ›i: copiii noČ™tri sunt norocoČ™i pentru ca sunt scutiČ›i de ororile unui asemenea tip de „educaČ›ie”.

SoluČ›ia dr. Miriam Grossman pentru viitor: „Daca prioritatea [educatorilor de educaČ›ie sexuala] este sanatatea copiilor noČ™tri, ei trebuie sa se concentreze pe lupta impotriva herpesului Č™i a sifilisului, nu pe sexism Č™i homofobie. Ei trebuie sa  se maturizeze, sa-Č™i scuture mentalitatea din anii ĘĽ60 ai secolului trecut Č™i sa intre in secolul al XXI-lea. Apoi trebuie sa raspunda acestei catastrofe, declarand razboi comportamentului sexual al adolescenČ›ilor. Da, razboi – tot aČ™a cum am declarat razboi fumatului, alcoolului Č™i grasimilor trans. IncetaČ›i sa mai promovaČ›i ideea prost-conceputa ca deschiderea Č™i explorarea sexuala sunt sanatoase. Acest lucru nu a fost adevarat niciodata Č™i sigur nu e adevarat nici acum, cand bacteriile Č™i viruČ™ii genitali infecteaza aproximativ un tanar la fiecare 3,5 secunde. [] E timpul sa dam la gunoi programele SIECUS Č™i ale Planned Parenthood, impreuna cu site-urile recomandate de ei Č™i s-o luam de la capat, de la zero. EducaČ›ia sexuala din secolul al XXI-lea trebuie sa aiba o singura agenda: sa-i pazeasca pe copii de suferinČ›a emoČ›ionala Č™i fizica inutila”. Lectura placuta!

Cartea este disponibila la Editura „Provita Media”, preČ›: 15 lei.

Publicatii © Asociatia Provita Media