In general, viata omului este ocrotita de legile unui stat. Insa exista o categorie de oameni – copiii nenascuti – care nu sunt ocrotiti de nici o lege. Vulnerabilitatea lor este extrema, avand in vedere ca pana si oamenii cei mai apropiati lor – parintii – pot fi complici in uciderea lor.

Despre clonarea umana

Clonarea este definita ca o metoda prin care se produc clone, adica organisme, celule sau molecule identice. Pornind de la clonarea naturala la plante (vita de vie sau pomi fructiferi), omul incearca astazi sa realizeze clonarea unei fiinte umane, fara a-i putea atribui o identitate fiintei nou create.

Declaratia ONU privind clonarea umana

Cu ajutorul declaratiilor anterioare ale drepturilor omului si ale genomului uman, ONU a trasat cateva principii de baza in ceea ce priveste clonarea umana, pentru a preveni potentiale pericole ale clonarii omului ce pot afecta demnitatea umana.

Clonarea umana

Despre exploatarea femeilor din lumea a treia

Medicul american John C. Willke, cunoscut pentru activitatea sa prolifica in domeniul provita, declara in legatura cu clonarea umana: "Daca clonarea umana ar fi legalizata, ea ar avea nevoie de un numar enorm de ovule feminine. Pentru obtinerea lor, femeia urmeaza un tratament pentru stimularea de ovulatii multiple. Apoi este supusa anesteziei generale si laparoscopiei. Dupa care medicul preleveaza ovulele de pe suprafata ovarelor. De unde vor fi luate femei pentru asta? Cu siguranta ca femeile din lumea a treia vor fi exploatate ca niste cobai." (Dr. John C. Willke, Barbara H. Willke, "Avortul Intrebari si Raspunsuri, Editura Provita Media, Bucuresti 2007, p.127)

Redam mai jos mai multe link-uri catre articole de ziar care arata ca dr. John C. Willke nu s-a inselat. Chiar daca ovuleloe prelevate in prezent de la femei din tari ca Romania si alte tari din Europa de Est nu sunt folosite inca pentru clonarea umana, ci, in general, pentru procedura de fertilizare in vitro, exploatarea femeilor in acest sens a luat proportii, daca avem in vedere cazurile prezentate de mass-media romaneasca.

Surse informative:

Clonarea umana © Asociatia Provita Media