In general, viata omului este ocrotita de legile unui stat. Insa exista o categorie de oameni – copiii nenascuti – care nu sunt ocrotiti de nici o lege. Vulnerabilitatea lor este extrema, avand in vedere ca pana si oamenii cei mai apropiati lor – parintii – pot fi complici in uciderea lor.

Miracolul vietii
(documentar)

Documentarul prezinta evolutia vietii, cu ajutorul unor fotografii marite de pana la 500.000 de ori, realizate de fotograful si omul de stiinta suedez Lennart Nilsson.

Formarea fetusului
(fotografie)

Articolul prezinta o serie de fotografii care ilustreaza formarea fetusului in uterul mamei, si au fost realizate cu o camera dotata cu lentile macro si un endoscop, iar mai apoi marite de pana la cateva sute de mii de ori.

Site oficial Child is born.

Despre sarcina

Sarcina, nasterea, maternitatea: emotiile femeii gravide

Sarcina este o stare minunata si plina de mister. Toti cei care au intrat in contact cu o femeie insarcinata stiu, probabil, ca acesteia i se schimba caracterul in mod semnificativ. Dar, daca sotia dvs este la prima sarcina, ati putea fi surprins si chiar socat de cat de radical se schimba psihicul viitoarei mame.
Multor culturi, cum e cea chineza, indiana si romana, le era specifica o atitudine deosebita fata de femeile gravide. Acestora li se creau conditii speciale, un fel de prototi ...
detalii

Nasterea este optima intre 20 si 35 de ani

Astfel recomanda medicul Tony Falconer, noul presedinte al Colegiului Regal de Obstetrica si Ginecologie (RCOG) din Marea Britanie. El a cerut ca elevele de scoala sa fie invatate ca varsta potrivita pentru o femeie sa aiba un copil este intre 20-35 de ani. Dr. Tony Falconer spune ca femeile ar trebuie sa-si rezolve „mai bine conflictul” dintre cariera lor si viata de familie.

El a avertizat impotriva tendintei in randul femeilor de a avea copii la o varsta inaintata, ca sa se concentre ...
detalii

Greata si varsaturile: semn al unei sarcini sanatoase

Oamenii de stiinta americani au descoperit ca greata si varsaturile in primele luni de sarcina sunt asociate cu o probabilitate mica de avort spontan, potrivit MSNBC. Cercetatorii de la Universitatea Carolina de Nord din Chapel Hill au urmarit progresul sarcinii la 2407 femei, incepand cu primul trimestru de sarcina. 89% dintre ele, intr-o masura mai mare sau mica, manifestau stari de greata dimineata, iar la 53% din ele sarcina a fost insotita de varsaturi. La 11% dintre femei, sarcina a fos ...
detalii

Obezitatea si fumatul mamei in timpul sarcinii afecteaza viitoarea fertilitate a fetilor de sex masculin

Unul dintre cei mai importanti specialisti in reproducere din Marea Britanie, Richard Sharpe, a ajuns la concluzia ca ingrasarea mamei si fumatul in timpul sarcinii scade concentratia de spermatozoizi, la copiii de sex masculin, cand acestia ajung mari, arata Daily Mail. Comportamentul mamei in timpul sarcinii are o importanta net mai mare fata de modul de viata al barbatului insusi. Profesorul Sharpe, de la Universitatea Edinburgh, a realizat analiza catorva studii din revistele stiintifice, ...
detalii

Femeile trebuie sa aiba grija de sanatatea lor inainte de a concepe

Putine femei sunt atente la recomandarile de sanatate inainte de conceptie arata un sondaj de opinie facut pe 12.500 femei din Marea Britanie. Multe dintre femeile intervievate, cu varsta cuprinsa intre 20 si 34 de ani, afirma ca beau prea mult alcool, fumeaza sau nu sunt interesate sa ia acid folic. Sondajul a fost facut de Universitatea Southampton. Femeile isi schimba, insa, comportamentul, atunci cand afla ca sunt insarcinate.

...
detalii

Omul este om de la conceptie

In loc de introducere

Am avut ocazia de mai multe ori sa intru personal in contact cu geneticieni de marca, ca profesorul Kleinfelter (descoperitorul sindromului cu acelasi nume) si profesorul Jérôme Lejeune (1926-1994), parintele citogeneticii moderne, cercetator, descoperitorul naturii cromozomiale a sindromului Down. Pe profesorul Lejeune l-am cunoscut in 1992, la Moscova, dupa aceea, ne-am mai intalnit la Houston, in aprilie 1993. Apoi, peste un an, m-a contactat Alexandr Havard, ...
detalii

[1]