In general, viata omului este ocrotita de legile unui stat. Insa exista o categorie de oameni – copiii nenascuti – care nu sunt ocrotiti de nici o lege. Vulnerabilitatea lor este extrema, avand in vedere ca pana si oamenii cei mai apropiati lor – parintii – pot fi complici in uciderea lor.

Despre noi

Asociatia Provita Media promoveaza valorile pro-vita in Romania. Principiul suprem al Asociatiei este protejarea si respectarea copilului nenascut, respectarea demnitatii omului de la conceptie pana la moartea sa naturala.

Reprezentantii Asociatiei, cu precadere prin activitatile pe care le promoveaza, prin baza de date pe care o detin, isi propun sa contribuie la formarea unei viziuni corecte asupra problemelor ce tin de familie, de educatia morala crestina si, in special, asupra celor legate de protejarea copilului nenascut. Asociatia doreste sa informeze cat mai bine publicul larg, dar si institutiile din Romania despre aceste lucruri, incercand sa contribuie la schimbarea mentalitatilor privind copilul nenascut si respectul fata de viata umana in general.

Misiune, scopuri, obiective

Misiunea noastra este de a oferi o prezentare obiectiva a informatiilor pro-vita, in special in ceea ce priveste avortul, contraceptia sau problemele familiei. Prin difuzarea mesajului pro-vita, Asociatia doreste sa informeze publicul larg pe probleme precum: avortul, contraceptia, copilul nenascut, eutanasia s.a. In felul acesta, asociatia contribuie la initierea de dezbateri informate si echilibrate in societatea romaneasca, la incurajarea unei participari mai largi a oamenilor de cultura, a teologilor, sociologilor, psihologilor din Romania la dialog si, acolo unde este necesar, incearca sa propuna o reformare a legislatiei care controleaza aceste practici.

Membrii Asociatiei isi propun sa participe activ la formarea unui mediu propice sanatatii fizice si morale a oamenilor, in special a tinerei generatii.

Asociatia pentru promovarea valorilor vietii si ale familiei "Provita Media" a fost infiintata in luna februarie 2003. Scopul sau este promovarea si difuzarea mesajului pro-vita, adica a informatiilor din sfera culturii vietii si a familiei in societatea noastra.

Principiul suprem al organizatiei este protejarea si respectul fata de copilul nenascut, respectarea demnitatii umane de la conceptia naturala pana la moartea naturala.

Asociatia Provita Media colaboreaza cu mai multe persoane, care nu sunt membri ai asociatiei, dar care o sustin, oferindu-i consiliere.

Presedintele Asociatiei Provita Media: Larisa Iftime
Presedinte de onoare: William Jolliffe.

Activitati

Asociatia editeaza un buletin informativ in limba romana, intitulat DOSAR PROVITA MEDIA, si unul in limba engleza, "Newsletter Pro-life Media". Informatiile sunt preluate din presa scrisa, agentii de stiri, romanesti si straine. Elaboreaza, de asemenea, sinteze pe teme pro-vita si intervieveaza personalitati marcante ale societatii romanesti si straine, pentru a contura sau impune puncte de vedere necesare promovarii viziunii "pentru viata". Editeaza carti si reviste si elaboreaza strategii de promovare a informatiilor si conceptelor pro-vita in presa romaneasca si straina.