In general, viata omului este ocrotita de legile unui stat. Insa exista o categorie de oameni – copiii nenascuti – care nu sunt ocrotiti de nici o lege. Vulnerabilitatea lor este extrema, avand in vedere ca pana si oamenii cei mai apropiati lor – parintii – pot fi complici in uciderea lor.

Ziua tatalui anonim
(documentar)

Filmul prezinta povestile de viata ale unor oameni creati prin fertilizare in vitro cu donatori de sperma anonimi. Toti cei intervievati impartasesc durerea, cautarea si incertitudinile create de modul in care au fost conceputi.

Site oficial Anonymous Father's Day.

Exploatare pentru ovocite
(documentar)

Documentarul lansat la New York scoate la iveala fata ascunsa a industriei fertilitatii si prezinta cazul a trei tinere femei, care au suferit importante complicatii de sanatate in urma donarii de ovocite.

Site oficial Eggsploitation.

Despre fertilizarea in vitro

Alternativa la congelarea lenta a embrionilor – vitrificarea

In prezent, exista doua metode de crioprezervare a embrionilor in vederea reimplantarii lor in uterul femeii: congelarea lenta si vitrificarea. Metoda vitrificarii este o tehnica in evolutie, care permite ameliorarea viabilitatii si reimplantarii post-decongelare a embrionilor fecundati in eprubeta. Fata de metoda congelarii lente, vitrificarea sau vitrifierea prezinta avantajul de a nu forma cristale de gheata intra- si extra-celular. Emb ...
detalii

Trisomia 21 in centrul politicilor eugeniste

In publicatia Liberté Politique, Pierre-Olivier Arduin, responsabilul Comisiei de bioetica a Diocezei Fréjus-Toulon (Franta), revine asupra problemei tisomiei 21, boala neacceptata de lumea contemporana.

„Eradicarea anomaliilor cromozomale si ale altor mutatii genetice a devenit scopul biomedicinei contemporane. Doar ca in acest caz sunt eliminati cei care poarta boala si nu bolile”, explica el. O multime de personalitati (ministri, oameni de stiinta si medici) considera ca aceas ...
detalii

Problemele FIV in Romania

Intr-o ancheta ampla publicata in revista “Tabu”, din martie 2008, se mentionau problemele din domeniul FIV din Romania. In primul rand, este subliniata lipsa unei legislatii in domeniu la noi in tara ceea ce face sa nu se poata “controla cine beneficiaza de fertilizari in vitro, nu exista o limita de varsta si nicio reglementare oficiala a statutului donatorilor de sperma si ovocite”.

Un alt aspect pe care il pune in evidenta revista amintita este cazul donatoarelor de ovocite. O femei ...
detalii

Ce este fertilizarea in vitro

Fertilizarea in vitro (FIV) este utilizata pentru a ajuta cuplurile infertile care nu pot concepe un copil natural. Un anumit numar de ovule sunt fertilizate de spermatozoizi in eprubeta si unul sau doi din embrionii nou-creati sunt apoi transferati in uterul femeii, in speranta ca acestia se vor implanta.

Cat de des este folosita procedura de fertilizare in vitro?

In Marea Britanie, spre exemplu, doar 1% din numarul total de nasteri reprezinta nasterile prin FIV. Pana acum, in ...
detalii

[1]