In general, viata omului este ocrotita de legile unui stat. Insa exista o categorie de oameni – copiii nenascuti – care nu sunt ocrotiti de nici o lege. Vulnerabilitatea lor este extrema, avand in vedere ca pana si oamenii cei mai apropiati lor – parintii – pot fi complici in uciderea lor.

Strigatul mut
(documentar)

Filmul prezinta inregistrarea cu ultrasunete a unui avort efectuat la 3 luni si descrie modul in care se comporta copilul in timpul acestuia. Filmarea a fost realizata de dl Bernard Nathanson, fost director al unei clinici americane de avorturi.

Site oficial Silent scream.

4 luni, 3 saptamani si 2 zile
(film)

Filmul premiat cu Palme d'Or prezinta povestea unei studente gravide, care incearca sa faca un avort, ilegal in acea vreme. Intreaga actiune se desfasoara pe parcursul unei zile din ultimii ani ai regimului Ceausescu.

Despre avort

Planned Parenthood utilizeaza aspirația manuala vacuum pentru a recolta organe fetale

Un al doilea film care acuza  Planned Parenthood de comerțul inspaimantator cu parți fetale a fost dat publicitații recent. Și din nou apare un director executiv al organizației, dr. Mary Gatter, care dorește sa puna in pericol viața femeilor, pentru a face mai mulți bani pentru organizație și pentru ea insași.

Dupa cum explica Gatter, „Nu am nimic impo ...
detalii

Numarul avorturilor in Romania

In spatiul tarilor din Centrul si Estul Europei, la inceputul anilor ’90, la capitolul avort, Romania a fost un caz singular. Situatia ei poate fi comparata cu cea din Federatia Rusa. In aceste doua locuri s-au prefigurat cele mai dramatice situatii din intreg spatiul fost comunist. Exceptie face, in continuare, Georgia, unde rata totala a avorturilor este cu peste 50% mai mare decat in Romania si Rusia. Desi inainte de 1989, Romania a avut o legislatie restrictiva, situatia ei seamana cu cea ...
detalii

Tipuri de avort: dilatatia si aspiratia

Dilatatia si aspiratia este cea mai utilizata metoda de avort. Ea se foloseste cel mai adesea in cazul sarcinilor aflate intre 9 si 12 saptamani, cand avortul se poate face „la cerere”. Metoda consta in aspirarea violenta a embrionului si a tesuturilor adiacente din uter. Operatia debuteaza cu anestezie locala sau generala. Pentru dilatarea colului cervical se folosesc fie metode mecanice, cel mai adesea se apeleaza la asa-numitele dilatatoare (cu bujii sau laminarii), fie medicamentele (anal ...
detalii

Legatura dintre avort si contraceptie

Multi sustinatori ai miscarii pro-vita nu doresc sa faca o legatura intre contraceptie si avort. Ei insista ca acestea ar fi doua actiuni foarte diferite, ca ar exista o diferenta intre contraceptie, care impiedica viata sa apara, si avort, care omoara viata deja inceputa.

Unele contraceptive nu numai ca au legatura cu avortul, ci ele se identifica cu acesta. Anumite contraceptive sunt abortive; acestea actioneaza prin provocarea avorturilor precoce. Steriletul impiedica ovulul fertili ...
detalii

[1]